GRATIS ØVELSE - BLIND TUR

Som vi beskriver i vores nyhedsbrev er vores metoder og undervisning bygget på ideen om at handlekraft kan etableres ved at bryde hverdagstankegangen for derpå at forføre deltagerne ind i en potentiel ny oplevelse/handling/idé. Det kommer meget tydeligt til udtryk i for eksempel hjertefabrikken. 

Vi drømmer om at endnu flere får adgang til nye oplevelser, og derfor deler vi her en af vores favoritøvelser til dialog med jer:

18119268_921507997990825_3785330490708829343_n.jpg

BLIND TUR

Rydder op i hjernen og giver plads til nye idéer

 

OM ØVELSEN

Blindeturen er en simpel øvelse, som de fleste nok kender i en eller anden form. Den fungerer rigtig godt som opvarmningsøvelse til for eksempel andre øvelser i dialog, beskrivelse eller idégenerering. Som en slags lynrengøring af hovedet, så der er plads til nye perspektiver og idéer. Eftersom deltagerne er blinde på turen, vil deres øvrige sanser undervejs blive styrket og opøvet, hvilket har en stor effekt hvis man for eksempel efterfølgende arbejder med aktiv lytning eller skabende/taktile opgaver. 

 

Sådan gør du

Del gruppen ind i par. Bed dem om at finde et halstørklæde, en trøje, et stykke stof, som de kan binde for øjnene, så de ikke kan se. Har du tid og mulighed for det, kan du klippe stofstykker ud til alle på forhånd, så det ikke tager tid og fokus fra øvelsens formål. 

Fortæl at de skal på en blind tur, hvor én guider og én er blind. Fortæl også at de skifter roller midt på turen og lad dem vide hvor længe de har til hver tur. De skal have MINDST 10 minutters blind tid hver, for at nå "væk fra vanerne".

Alt efter hvilket fokus I arbejder med efterfølgende, kan du give deltagerne en opgave undervejs. Fortæl dem at de når de guider skal give den anden en masse taktile oplevelser undervejs hvis I for eksempel skal arbejde med krop eller beskrivelse af følelser. Eller lad dem fokuserer på lydene hvis I skal arbejde med aktiv lytning efterfølgende. Vigtigt! Deltagerne skal passe på hinanden undervejs. Den største tryghed opnås når den blinde holder sin guide i "gaffelgreb" som det ses nedenfor.

Blind tur giver mange forskellige oplevelser - snak om dem efterfølgende. Du kan se mere om HØRTs undervisningsmetoder her, og tøv ikke med at kontakte os, hvis du har brug for rådgivning i forbindelse med forandrende facilitering eller vanebrydende undervisning.