DET MAN SIGER-Podcast

I denne podcast finder du historier fra fortælleaftenerne DET MAN SIGER, hvor alle kan komme på scenen og fortælle en historie. Reglerne er enkle: Historien skal være sand, den skal matche aftenens tema og vare max. 5 minutter. Podcasten er liveoptagelser af udvalgte historier fra aftenerne. 


Har du lyst til at fortælle en historie til næste DET MAN SIGER?    Send os en mail på detmansiger@hoert.dk - vi glæder os til at høre din historie!


Tema: Kroppen

 

Jacob er høj. Ret høj faktisk. Og det er netop højden, der bliver Jacobs udfordring, en dag han går tur med sin kæreste langs Sortedam Dossering i København. Optaget 23. oktober 2014

 

Ifølge et gammelt husmoderråd er yoghurt godt for mangt og meget. Marie havde dog aldrig forestillet sig, at kroppen kan gøre mangt og meget for yoghurt. Optaget 23. oktober 2014.

Tema: Dyret

Tema: Kvinden

TEMA: KRIMIEN

Tema: Fremtiden

Tema: Familien

Tema: Ungdommen

Efter en rejse til Liberia sker der noget underligt med Thøger, som påvirker ham og hans omgangskreds. Langt mere end de nogensinde havde forestillet sig. Optaget 23. oktober 2014. 

 

 

Frida har siden barns ben elsket kæledyr. Og hun har begravet flere af slagsen end de fleste. Optaget 18. december 2014. 

 

Sofie fortæller rørt om sin bedste ven. Han var kulsort og havde bittesmå ben. Optaget 18. december 2014.

Hvis man glemmer at købe gave til julefrokostens pakkeleg, er det godt at kende Flemming. Han har "tilfældigvis" en ekstra. Optaget 18. december 2014.

 

 

 

Nogle ting gør man bare, fordi man altid har gjort det. Som voksen lærte Signe den ægte sandhed bag sin venindes mors faste køkkenrutine. Optaget: 5. marts 2015

Martins farmor er en stærk kvinde i hans liv. De to har en stor gensidig forståelse for hinanden, og Martin inspireres af både hendes lyse og mere mørke sider. Optaget: 5. marts 2015

 

Som ung, fremadstormende hiphopper møder Sara sit store idol, som giver hende ét godt råd, kvinde til kvinde. Tager hun imod det? Optaget: 5. marts 2015

 

Niels har en iboende butikstyv – hør ham fortælle om dens aktive perioder og hans moralske lavpunkt (som kriminel). Optaget 7. oktober 2015. 

Mathias tager på libanesisk camping med en veninde, men ender med at fejre fødselsdag for en prostitueret på en yacht med muskelmænd, guns og jordbærkage. Optaget 7. oktober 2015.


På hjemmevisit fra London ender Andreas iført blåt spandex ufrivilligt som Amagers mest berygtede biltyv. Optaget 7. oktober 2015.Sofie var et aktivt barn. Hun bekæmpede hekse i Husum, var prutteaktivist, og en nat reddede hun sine forældre fra nogle rummænd. Optaget 12. november 2015.

Mathilde har store fremtidsdrømme: Hun skal være politibetjent. Som 16-årig tilbød hun kurser i afværgelse af tricktyveri, og senere fik hun smag for civilanholdelser og det hårde gademiljø. Optaget 12. november 2015.

Anne savner retning i sit 13-årige liv. I det lille frikirkemiljø, hun vokser op i, kommer der en dag en guddommelig afrikansk kvinde på besøg og deler en fremtidsprofeti, som Anne aldrig vil glemme. Optaget 12. november 2015.

 

Som lille fantaserer Marianne tit om, at hun er et forbyttet barn. Fantasien tager overhånd, da hun opdager, at hendes mor ikke kan tåle hvidløg. Optaget 3. marts 2016.

Svigerfar er alfahannen i familien og taler kun nødigt med Kasper. Kasper tager fat om udfordringen med benlås og opsmøgede ærmer. Optaget 3. marts 2016.

En fødselsdagsmorgen kommer Christoffer tættere på sin norske svigerfamilie, end han selv og sin kæreste nogensinde havde drømt om. Eller frygtet. Optaget 3. marts 2016. I folkeskolen har lollikken Rikke ikke helt styr på kærligheden og kæmper med at forstå forskellen på at være pige og på at være legekammerat. Optaget 9. november 2016.

 En faretruende cocktail af rock, rom og en bustur til Hamborg er skyld i, at Simon og Struer-vennerne knytter alarmerende tætte bånd. Optaget 9. november 2016.

Iført sømandsbukser og hvid anorak møder Anne Marie en Jim Morrison-lookalike, der inviterer til fest i 1970’ernes Espergærde. En aften hun nok aldrig har fortalt sine børn om. Optaget 9. november 2016.

Tema: Ensomhed

 

Tema: Kampen

 

18-årige Emma har lige været forelsket og øver sig i at være alene uden at være ensom.Optaget 6. december 2017 til En aften om ensomhed.

Michael er træt af at være ensom og beslutter sig for at være den person, han har lyst til at være. Optaget 6. december 2017 til En aften om ensomhed.

Marie skifter skole og kæmper med at falde til, men så begynder hun på efterskole. Optaget 6. december 2017 til En aften om ensomhed.

 
 

I 7. klasse gjorde Sofie ultrakort håndboldkarriere - iført sin mors aflagte træningstøj fra 70’erne. Optaget 27. oktober 2018.

På sygeplejerstudiet tager Sarah kampen mod stigma op. Optaget 27. oktober 2018.

N følte sig allerede som 5'-årig fanget i den forkerte krop. Optaget 27. oktober 2018 (Ns navn er klippet ud)