EN AFTEN OM ENSOMHED

Hvad er ensomhed? Hvor sidder den? I maven, i hjertet, i panden? Kan folk se, når man er ensom? Og hvorfor er det så svært at tale om ensomheden?  

Ventilen er en organisation, der hver dag arbejder med unge og ensomhed. For at hjælpe Ventilen med at få tabuet i tale, tilrettelagde HØRT ”En aften om ensomhed”på Teater Grob i København.

Efterfølgende har vi udviklet Ventilens Fællesskabsfabrik & varetaget undervisningen af deres Fortællerkorps.

Et trygt scenerum, der inspirerer til deltagelse

HØRT etablerer trygge rum, hvor alle kan være med. De er i stand til at skabe nærvær og tillid, så selv et tabu som “ensomhed” kommer på alles læber.
— Ventilen - En aften om ensomhed

Formålet var at skabe en aften, der bragte ensomheden ud i fællesskabet via publikums egne, selvoplevede historier. Ensomhed er ifølge Ventilen ikke den enkeltes problem, men en fælles udfordring og ansvar, som vi skal søge fælles løsninger på. Med scenerummet som ramme satte aftenen fokus på det mod, som det kræver at dele ud af sin ensomhed, sine erfaringer og måder at håndtere den på.

Lyt til 3 Historier:

Fælles om ensomheden

Nogle går ensomme gennem et helt liv, andre oplever det i strejf, men fælles for de fleste mennesker er vel en genkendelse af ensomhedsfølelsen, når den er der. Og hvis vi er fælles om at føle os ensomme, hvorfor så ikke tale om det sammen?

Fire unge fra Ventilens eget fortællerkorps gik på scenen, og da scenen blev åbnet for publikum i salen, var der så stor fortællekø at samtalerne måtte fortsætte efterfølgende. Aftenen gav et indblik i hvor stort behovet er for at vi i fællesskab aftabuiserer og giver rum til et emne som ensomhed, der ellers ofte bliver omtalt som den enkeltes problem.

“En aften om ensomhed” var del af Grow Festival og et samarbejde med Teater Grob.


En aften om menstruation er ligesom “En aften om Ensomhed en publikumsinddragende fortælleforestilling om et tabu. Klik på billedet til venstre for at læse mere.