EN AFTEN OM ENSOMHED

Ensomhed.jpg

Hvad er ensomhed? Hvor sidder den? I maven, i hjertet, i panden? Kan folk se, når man er ensom? Og hvorfor er det så svært at tale om ensomheden?  

Nogle går ensomme gennem et helt liv, andre oplever det i strejf, men fælles for de fleste mennesker er vel en genkendelse af ensomhedsfølelsen, når den er der. Og hvis vi er fælles om at føle os ensomme, hvorfor så ikke tale om det sammen? HØRT tilrettelagde ”En aften om ensomhed” for Ventilen - en organisation, der hver dag arbejder med unge og ensomhed. Det skete på Teater Grob i København.

Et trygt scenerum, der inspirerer til deltagelse

Formålet var at skabe en aften, der bragte ensomheden ud i fællesskabet via publikums egne, selvoplevede historier. Ensomhed er ifølge Ventilen ikke den enkeltes problem, men en fælles udfordring og ansvar, som vi skal søge fælles løsninger på. Med scenerummet som ramme satte aftenen fokus på det mod, som det kræver at dele ud af sin ensomhed, sine erfaringer og måder at håndtere den på.

Der var plads til 8 publikumsfortællinger til ”En aften om ensomhed”. Fire unge fra Ventilens eget fortællerkorps gik på scenen, og da scenen blev åbnet for offentligheden var der mere kø end vi nogensinde før har oplevet i forbindelse med DET MAN SIGER-koncepet, så fortællingerne og samtalerne måtte fortsætte efterfølgende. Unge som gamle følte lyst og behov for at fortælle deres historie, og aftenen gav et fint indblik i hvor stort behovet er for i fællesskab at aftabuisere og give rum til et emne som ensomhed, der ellers ofte bliver omtalt som den enkeltes problem.

“En aften om ensomhed” blev arrangeret i forbindelse med Grow Festival og i samarbejde med Teater Grob.

Lyt til 3 af historierne fortalt på aftenen herunder: