FRYSHUSET

Fryshuset henvender sig i særdeleshed til unge som lever i udenforskab, eller som er i risiko for at havne der.

Unge er vigtige medspillere, når det handler om at løse unges egne og samfundets sociale udfordringer. Derfor lytter Fryshuset til unge, samarbejder med unge og giver de unge ansvar at leve op til. HØRT har især hjulpet med at bakke de unge op, så budskabet om deres oplevelser af udenforskab kunne blive tilgængeligt for andre unge.

Lyttebiograf og ung til ung-udstilling om udenforskab

HØRT har givet de unge nye kompetencer indenfor formidling, og forløbet har i høj grad bidraget til et højere selvværd hos de tre unge, samt nye sociale kompetencer, som fx at forstå betydningen af at lytte til hinanden og give positiv feedback. De unge har delt personlige fortællinger og fået en stadig større tro på, at deres fortællinger er værdifulde.
— Fryshuset

Lyt til de to historier, som var udgangspunkt for facilitering af dialog om udenforskab, da HØRT faciliterede en lyttebiograf og en ung til ung-udstilling om emnet på Ungdommens Folkemøde 2016:

Undervisning i fortælling

HØRT har undervist en håndfuld unge gutter fra Fryshuset i fortælling. Målet var, at de skulle kunne bruge deres personlige historier til at nå andre unge i deres arbejde som rollemodeller. Her blev der b.la. arbejdet med de unges følelse af udenforskab, med udgangspunkt i hvordan de selv kan styrke og bruge deres retoriske handlekraft i hverdagen.