HJEM TIL BLÅGÅRDEN

HJEM TIL BLÅGÅRDEN er en lydvandring med fortællinger fra beboere og gæster i området omkring Blågårds Plads med særligt fokus på Blågården; det store, røde og nærmest ikoniske sociale boligbyggeri. Her kan man høre historier om dengang Mohammed mødte Dronning Margrethe på Blågårdens Bibliotek og om hvorfor der kan ses et gult kryds i vejkanten på Baggesensgade. Lydvandringen er gratis og offentligt tilgængelig, så glæd dig til at lære området at kende!

Blågården ligger højt placeret på listen over utrygge steder i København, og anses som et område, der, vender ryggen til resten af både Nørrebro og København. Der er blevet og bliver fortsat fortalt mange historier om området. Men historierne bliver ofte fortalt af andre end dem, der bor her, og ofte er de negative. Projektet HJEM TIL BLÅGÅRDEN sætter fokus på beboerne i og omkring Blågården, og lader dem definere og diskutere det område, der er deres hjem.

SÅDAN LYTTER DU MED

ON LOCATION: For at komme i gang skal du hente podcasten og skattekortet her på siden via din smartphone. Dernæst begiver du dig til Blågårds Plads, hvor du ud fra skattekortet kan finde alle historiernes placeringer.

Har du ikke en smartphone, eller vil du slippe for at downloade, så gå på Blågårdens Bibliotek på Blågårds Plads. Dér kan du låne en mp3-afspiller med alle historierne og får samtidig udleveret et skattekort.

FRA SOFAEN: Tryk på ”Lyt til Lydvandringens fortællinger her” her på siden. Smæk benene op, og bliv klogere på fortællerne og projektet i folderen om HJEM TIL BLÅGÅRDEN.

HJEM TIL BLÅGÅRDEN er skabt af HØRT i samarbejde med Det Gode Naboskab og Områdefornyelsen Indre Nørrebro. Alle historier er produceret af Radiojournalist Julie Thing. Projektet er desuden støttet af Interkulturelt Center og boligselskabet FSB.


MOHAMMED

ANNE

NIELS

JULIUS

SENAA

JASMIN

FATIMA

STINE

GÜL

SENAA, JULIE THING

STINE, JULIE THING