Skal din klasse PÅ lydvandring? 

Lydvandringen var opbygget meget pædagogisk og struktureret. Turen stimulerede både den ene og den anden sans og dermed forskellige måder at lære på. Eleverne oplevede at blive aktiveret, så alle havde en rolle og en funktion i løbet af vandringen: alle følte, at de var ansvarlige for noget vigtigt. Dejligt at komme rundt og se så rigtig meget af området i stedet for bare at sidde indendørs og lytte. Som lærer oplevede jeg stort potentiale i denne aktive læringsform.
— Lærer, Skive Friskole

HJEM TIL BLÅGÅRDEN giver deltagerne et indblik i livet i og omkring et udsat boligområde. For at gennemføre skattejagten, skal eleverne undervejs danne små fællesskaber, hvor oplevelsen foldes ud, diskuteres og sættes i forhold til deres eget liv. Vi stiller blandt andet spørgsmålet: Hvordan føles et hjem? 

HJEM TIL BLÅGÅRDEN tager form som en interaktiv lydvandring med personlige og nuancerede fortællinger fra beboere og gæster i området omkring Blågårds Plads. HJEM TIL BLÅGÅRDEN er altså en undersøgelse af beboernes oplevelser af deres lokalområde. Med fokus på deltagelse, medborgerskab, bevægelse og viden, er lydvandringen udformet som en moderne skattejagt, der tilrettelægges efter alder og formål. 

Det er muligt at lytte til nogle af historierne fra lydvandringen her.

HJEM TIL BLÅGÅRDEN udbydes både som en enkeltstående temadag og som et længerevarende undervisningsforløb, hvor vi samarbejder med klassens lærere omkring den konkrete udformning af forløbet. Kontakt os på  info@hoert.dk  eller ring til Mia på 24255304 for at høre nærmere om muligheder og pris. 

Det var sjovt og det er ikke noget, jeg har prøvet før. Det var fedt at høre om alle de forskellige mennesker. Og så synes jeg, det fungerede godt, at man samtidig med at man hørte historierne, også kunne høre byen, så det virkede levende
— Elev, 8. klasse