DET MAN SIGER: KVINDEN

Nogle kvinder løber maraton to gange om året – nogle kvinder kan pifte. Nogle kvinder blev født som Tage eller Mads – mange kvinder som Anne. Nogle kvinder er mor til fire – nogle kvinder samler på Lyngbyvaser.

Kender du kvinden?

Alle har en forestilling om kvinden. Hvad hun laver, hvordan hun ser ud, hvordan hun går, står og taler. Alle har et forhold til kvinden. En mor, en søster, en datter, en kone, en partner – én selv. Alle har en holdning til kvinden. Hård, blød, stærk, svag, simpel, kompleks. Men hvad er egentlig en kvinde? Hvad betyder det at være kvinde? Og er det overhovedet et vigtigt emne?

Kan du lære noget nyt om kvinden?

2015 er 100 året for, at Danmarks kvinder fik stemmeret. Politikerne diskuterer kønskvoter på arbejdsmarkedet. Transseksuelle kæmper for bedre rettigheder til selv at bestemme, hvornår man er kvinde. Og i medierne debatteres nye standarder for kvindens numsemål. Debatten om kvinden lever. Men når kvinden er i fokus, er det ofte på kraftigt opkridtede baner: feminister mod chauvinister, de unge mod de gamle, politikerne mod erhvervslivet. Sjældnere taler vi om kvinden i al hendes mangfoldighed – ikke for at debattere, men for at lære af hinanden. Publikum er denne aften ikke skarptskårne opponenter, men medmennesker, der lytter, klapper, reflekterer og respekterer, når nogen tager ordet.

Den nordiske kvinde

Denne udgave af DET MAN SIGER var en del af teaterscenen HAUTs festival ”Scandinavian Pain”. Vores udstilling “Gennemsnitlig”, opfordrede i pausen alle deltagere til at tilføje deres version af, hvad det vil sige at være - eller ikke være - kvinde.

UDVALGTE HISTORIER FRA “DET MAN SIGER” OM Kvinden:

FIND FLERE HISTORIER PÅ VORES PODCAST-SIDE