Mørke * Lydcollager * Personlige fortællinger * Nordiske toner * Store vinduer * Københavns Havn * Stearinlys * Lune tæpper * Romtoddy *

Kollektiverne HØRT og MYRKR inviterede publikum indenfor til en mørkning. Gennem musik, lyd og fortællinger undersøgte vi den gamle nordiske mørkningstradition, hvor man ved dagens hæld samledes med sine nærmeste for at opleve lysets forsvinden og byde aftenen og natten velkommen. Med mørkningen skabte man en naturlig pause i dagen - en lille times sjælefred.

I dag indretter vi ikke vores hverdag efter, hvornår solen går ned, og vi har aldrig haft mere magt over, hvordan vi strækker og bøjer vores dage. Men hvad sker der, hvis vi fordyber os i mørket? Rummer det en styrke, som vi har glemt? Og findes der overhovedet mørke i København? Har vi i mørket allerede en gammel nordisk meditationsform?

Eventen blev skabt i et samarbejde mellem fællesskaberne MYRKR og HØRT med bidrag fra Clémence Wambergue (scenograf) og Lukkif (nordisk electronica).

I Dome of Visions, i skumringstimen, med udsigt over Københavns Havn, afholdt vi den første mørkning. - MØRKE//KØBENHAVN.  

Eventen var støttet af Indre By Lokaludvalg.


Følg med på:
www.facebook.dk/HOERTdk
www.hoert.dk
www.facebook.com/myrkrart/
www.myrkr.dk