Book workshops

Har du som repræsentant for en skole eller en organisation tanker om workshops eller samarbejde i 2021 eller start 2022, så kontakt os endelig i god tid, da vi barsler en del af året. Vi kan sagtens fanges, men der kan være lidt svartid.

Skriv til info@hoert.dk eller ring 30245061.

Her under citaterne fra deltagere og tidligere samarbejdspartnere, kan du læse mere om vores to mest populære workshopformater: “Fortælling og empowerment” og “Fra tema til koncept”.


“Fra Tema til koncept” - om deltagelse

Workshop med fokus på bl.a:

  • Hvordan skaber vi interaktion og handlekraft om en sag?

  • Hvordan får vi publikum/deltagere/gæster til at "lege med"?

  • Hvordan skaber vi en proces, hvor unge føler ejerskab?

Når man som skole eller organisation skal engagere andre i en sag, er det en god idé at overveje, hvordan emnet præsenteres.

En kunstnerisk tilgang styrker modet
Der er en masse at vinde ved ikke kun at tale til hjernen, men i stedet tænke modtagerne som mennesker med både hjerne hjerte og krop. Når HØRT skaber workshops med fokus på interaktion og inddragelse arbejder vi blandt andet ud fra benspænd, der sætter kreativiteten løs og sender vanetænkningen uden for døren.


Metode og tilgang
Forløbet tilrettelægges ud fra den specifikke udfordring - f. eks. hvordan skaber vi elev-til-elev-dialog om grænser på vores skole? Hvordan etablerer vi en aktion om klimaet, som skaber handlekraft? Hvordan kickstarter vi en borgerinddragende proces?

Hvad er deltagelse?
Fælles for alle workshops er, at de med afsæt i øvelser og oplæg åbner op for en ny forståelse af, hvad deltagelse er, hvornår det opstår, og hvordan man skaber det. Helt konkret arbejder vi med parametre såsom bevægelse, overraskelse, humor og sanselighed. I forløbet får deltagerne værktøjer, så de kan applicere disse parametre på deres egne ideer, og på den måde skabe høj dynamik, deltagelse og ejerskab.

Vi har tidligere lavet workshops i idégenerering og konceptudvikling for Sex & Samfund, Silkeborg Højskole, Kulturhuset The Green House, Madkulturen, Det Gode Naboskab m.fl.

“Fortælling og empowerment”

Workshop med fokus på bl.a:

  • Hvordan finder og afgrænser deltagerne deres historie, så de kan føle sig trygge ved at fortælle?

  • Hvordan strukturerer og husker man sin fortælling?

  • Hvordan undgår vi at nervøsiteten overrumpler deltagerne?

  • Hvordan kan de sige nej til et spørgsmål, men ja til deres publikum?

Der kan være mange grunde til at arbejde med den personlige fortælling. Oftest bruger vi arbejdet med den personlige fortælling, når en organisation, institution eller lignende skal formidle deres budskab gennem "medlemsfortællinger" og/eller ønsker at etablere et fortællerkorps, der kan møde omverdenen med vedkommende oplæg og foredrag.

Metode og tilgang
Vi tilrettelægger alle workshops og forløb i samarbejde med organisationen, men fælles for vores tilgang er at vi skaber praksisfællesskaber, med kunstneriske og dynamiske processer, hvor kreativitet, øvelser, dialog, feedback og en uformel tilgang til arbejdet med historiefortælling er bærende, så præstationspres og ideen om den perfekte historie ikke blokerer processen.

Den personlige historie som fællesskaber
Den personlige historie er ikke kun eminent til at skabe møder med et publikum, men vi oplever, at de i lige så høj grad udgør et stærkt samlingspunkt i de grupper vi arbejder med - arbejdet med historierne inspirerer og bringer deltagerne tæt på hinanden.

Vi har tidligere lavet workshops i Fortælling og Empowerment for Girltalk, D-funk, Ventilen, Højskolerne, Vesterbro Sogn m. fl.


Hvordan er vi som undervisere?

dfunk-0395+print.jpg

“Det er sjældent at vi oplever undervisere, der forstår og møder målgruppen på samme måde som HØRT kan.” - D-Funk (Dansk Flygtningehjælps Ungdom)

I HØRT trækker vi på vores praktiske erfaring fra kunstneriske projekter og iscenesættelser, samt vores teoretiske baggrund fra vores uddannelser indenfor scenekunst, retorik og konflikthåndtering, når vi tilrettelægger workshops. Som undervisere indgår vi dynamisk, og vi bringer vi os selv i spil med henblik på at skabe et trygt læringsrum. Vi tilrettelægger workshops ud fra den enkelte udfordring og gruppe, rejser gerne ud i landet og hvis vi ikke er det rigtige match på jeres udfordring, sender vi jer gerne videre i vores netværk.

"Jeg fik kriller i maven flere gange i dag - I fik noget, som kan være svært for mange til at virke så nemt." - Underviser, Surhs Højskole