Eksil på haut: døD

Smagen af død er en croissant

Kender vi lugten af død? Lyden af den, følelsen af den, frygten for den eller lettelsen ved den? Er død sort? Eller gul? Og hvordan smager den? Kan Frosties med mælk manifestere en afdød veninde, eller kan en lun croissant indtaget på terrassen vække minderne om far til live? Og endelig, er døden noget vi oplever sammen eller hver for sig?

Sikkerheden om at vi en dag skal dø er total. Alligevel kan døden gøre os usikre. DØD af HØRT er en publikumsinvolverende forestilling, som undersøger danskernes forhold til døden og livet - to ting, vi alle har til fælles.

I Danmark drikker vi gravøl
I Indonesien lever man side om side med afdøde i flere år, inden de begraves, i Mexico fejrer man døden med hele verdens farver, og i Sydkorea presses de dødes aske til perler, som bevares som minder for/til eftertiden. I Danmark drikker vi gravøl, men hvad gør vi ellers? Kunne vi trænge til et nyt ritual? Eller en ny måde at samles omkring døden og se på den sammen?
Mad som talerør for døden

Kvinderne bag HØRT har siden 2014 udviklet nytænkende samtaleformer, der får mennesker til at mødes, snakke og bringe sig selv i spil. Forestillingen DØD er et eksil på HAUT - et øvelokale - der skal bidrage til reflektioner og erfaringsudveksling, som første skridt i udviklingen af et nyt ritual, der skal gøre det nemmere at diskutere det komplekse emne. Rummet fyldes med død. Død i form af personlige fortællinger, mad og minder. Forestillingen bygges op omkring publikum og kunstnernes eget mere eller mindre akavede forhold til død, og tager form af en middag, sammensat ud fra publikums personlige minder. På denne måde bliver maden et talerør og samlingspunkt for døden og de døde. Forestillingen vil ud over middagen, bygge på dataindsamling undervejs, interaktion og poesi.