DET HØRT’SKE MANIFEST

 

Vi hedder HØRT, fordi vi mener, at det er noget alle mennesker fortjener at blive - hørt. I et samfund, hvor det er vigtigere at vinde end at blive klogere, hvor undvigelsesmanøvrer, stråmænd og personangreb er debatnormen, og hvor læst viden oftest trumfer erfaret viden, kan det være svært at høre og at blive hørt. Især hvis man er en helt almindelig medborger - sådan én, som ikke lige bliver inviteret med i Vild Med Dans. Det vil vi ændre på.

 

Det kræver mod at være medborger

For det at være medborger er mere end at have et gult sygesikringsbevis og sætte politiske krydser. At være medborger betyder, at man er med. Med til at skabe og definere samfundet og med til at ville hinanden. For ‘med’ indebærer, at man ikke gør det alene, men med andre. For at gøre noget med andre, kræver det, at man mødes. Og for at skabe noget med andre kræver det, at man deler. Meninger, idéer, drømme, viden, følelser, oplevelser, erfaringer, lamme vittigheder og hverdagseventyr . At mødes og at dele kræver mod. Det kræver mod at være medborger. Vi skal mødes, vi skal dele, vi skal være generøse og vi skal være modige. På den måde skaber vi et bedre samfund.

Vi kan blive frataget vores statsborgerskab, men aldrig vores medborgerskab! Man skal ikke fødes, betale eller fedte sig ind i medborgerskabet. Man skal ikke kende den rigtige borgmester, dørmand eller have de længste ben. Alle har billet til medborgerskabet. Men det er nemmere at indløse billetten, når man har mulighed for at blive hørt.

 

Sociale mellemrum

Med medborgerskab følger også en forpligtigelse. Et løfte om at sige til og fra og at kæmpe for et samfund, man tror på.HØRT skaber produkter, der fungerer som sociale mellemrum, hvor vi kan mødes og øve os på medborgerskabet. Vores sociale mellemrum opstår i krydsfeltet mellem kunst og samfund, for det er hér, fantasien kommer i spil, og rummet bliver større. Og når der er plads til fantasi, tør vi tænke og prøve nye ting, som vi bagefter kan tage med hjem til hverdagen. Hos os er aktiv deltagelse uløseligt forbundet med æstetisk sansning – der skal være plads til både hjerne og hjerte, når vi tænker nyt.

 

Passion og rettidig omhu

Vores arbejde er altid forankret i vores værdier: Passion og rettidig omhu. Det betyder, at vi elsker det, vi laver, og at vi gør os umage for at løse vores opgaver med høj kvalitet og til tiden. Passion og rettidig omhu er gensidigt afhængige. Ingen af dem kan stå alene. Det betyder også, at vi søger kompromiser, men altid værner om vores integritet. Og endelig, at vi kommunikerer fra hjertet, professionelt og tydeligt.

 

PS: I ordet manifest ligger ordet FEST. Vi skal huske at have en fest!

Fællesskabet HØRT består af Julie Thalund, Mia Cortes & Nadja Engholt Kaspersen.